2010-12-10 07:40:50• hírek • Póti Orsolya

Szatmár megye még mindig a toppon

Szatmár megyében több száz személytől vonták meg a rokkantsági nyugdíjt a felülvizsgálatok után. A megye még mindig a toppon van, ugyanis az idei év során eddig megvont rokkantsági nyugdíjakkal az elsők között vagyunk az országban.

Az Országos Nyugdíjpénztár legutóbbi vizsgálatai után úgy találták, hogy közel 400 személy jogtalanul kap rokkantnyugdíjat Szatmár megyében. Az országban eddig összesen 4000 személytől vonták meg a juttatást, amellyel közel ötmillió lejt spórol a román állam.

„Az idei év során eddig megvont 391 rokkant nyugdíjjal az elsők vagyunk az országos összesítésben. Úgy gondolom, hogy az e havi vizsgálatok után további 200 személy fogja nélkülözni ezt a juttatást." tájékoztatott Eugenia Sabou, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatója.

A bukaresti kórházban ezidáig olyan vizsgálatokat végeztek el, amelyek által kiszűrhették azokat a személyeket, akik munkaképesek, és indokolatlanul vonultak nyugállományba. Akikről kiderült, hogy nem betegek, megvonták ezt a havi juttatást, ugyanakkor azoktól a személyektől is, akik nem jelentek meg a hivatalos levélben megadott időpontban.

Bukarestben egyébként eddig háromszáznegyven, Máramarosban és Bihar megyében pedig 200-200 személy rokkantsági nyugdíja bizonyult megalapozatlannak. "A szatmári eredmény a tavalyi év hasonló időszakához képest megkétszereződött: akkor csak 200 személytől vonták meg a juttatást." - mondta el Sabou.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: